27 Eylül 2008 Cumartesi

Eylül 2008 Pagerank Güncellemesi

Google bugünlerde sitelerin pagerank değerlerini güncellemiş.

Pagerank nedir?
SayfaDeğeri(PageRank), sitenin doğal demokratik yapısına ve link içeriğine uygun olarak sitenin değerinin bir göstergesidir. Aslında Google, bir linki A sayfasında B sayfasına, B sayfası için A sayfasını kullanark bağlar. Fakat Google aynı zamanda sayfanın hakkının yenmemesi için bazı içerik analizleri de yaar. Kendisini "önemli" yapan oylar alan bir site önem sıralamasında diğer sitelerin üzerine çıkacaktır.
Önemli, yüksek kalitesi olan siteler, Google'ın her arama yapıldığında hatırladığı, daha yüksek PageRank'a (Sayfa Sıralaması) sahip olurlar. Tabiki, önemli sayfalar eğer aradığınız sorgu ile uyuşmuyorsa size birşey ifade etmezler. Bu sebeble, Google aramalarınızda hem önemli hemde konu ile ilgili sayfaları bulmak için PageRank'i karmaşık bir metin uyuşma tekniği ile birleştirir. Google aradığınız terim'in kaç defa sayfada görüntülendiğininde ilerisine gidip o sayfanın içeriğini tüm yönleri ile inceleyip (ve o sayfaya link veren sitelerin içeriğini) sizin sorgunuza iyi bir sonuç mu diye karar verir.
Bu blogun pagerank değeri 1 olmuş. Benim gibi yeni başlayan bir blogger için en iyi olmasa dahi, bu sonuca mutlu oldum. 0 olarak kalmasından daha iyidir. Umarım daha iyi içeriklerle daha ilerilere gidebilirim.

Yukarıdaki açıklama kaynağı: http://www.google.com.tr/intl/tr/why_use.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder