17 Eylül 2008 Çarşamba

Doğru İletme (Forward) Yöntemi

E-posta kutunuzdaki forward mailleri bilirsiniz. "şunu yap dileğin kabul olsun" falan.
Bu mailler geldiğinde asıl içeriği görebilmeniz için, daha önceden kimlere gönderilmişse (ki bu sayı çok fazladır) onların mail adresleri yazılır. Gerçekten kalabalık bir listedir bu.

Bu liste sayesinde e-mail adresiniz istemediğiniz kişilerin ellerine geçebilir. Tanımadığınız bir çok kişi sizi MSN kişi listelerine ekleyebilirler v.b.

Pek bu tip durumlarla karşılaşmadım ama yinede bana gelen maillerde bu uzun email adresleri listesi varsa aşağıdaki yazıyı yazı boyutunu en büyük ayarlayarak cevap olarak yollarım.

1- Size gelen iletiyi (iletinin en son okuduğunuz halini) forward ya da ilet tuşuna bastıktan sonra iletide bulunan tüm adresleri silin. İletide gönderilmek istenilen mesaj dışında bir şey kalmasın. Böylece alıcınız iletiyi, daha rahat okuyacak, iletiyi gönderenin de adresi yayılmayacak.
2- İletileri göndereceğiniz kişiler, bildiğiniz gibi üç farklı pencerede adresleniyor. Kime (to), Bilgi (cc) ve Gizli (BCC). İletileri göndereceğiniz adresleri Kime (to) ve Bilgi (cc) penceresine yazarsanız tüm alıcılar diğerlerinin adreslerini görür. Bu nedenle ileti göndereceğiniz kişileri kesinlikle gizli (BCC) kısmına yazın, böylece mail attığınız kişilerin birbirlerinin adresini görmesini engellersiniz. Eğer iletiyi gönderdiğiniz kişi bu yöntemi kullanmıyorsa, geldiği gibi adresleri silmeden iletiyorsa, hiç değilse sizin adresiniz dışında arkadaşlarınızın adresini korumuş olursunuz. 
 3- Size çok forward ileti yollayan kişilere mutlaka bu maili gönderin ki, o da sizi gizli kısmına yazsın ve adresiniz iletiyi alan diğer kişilerce görünmesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder