6 Eylül 2008 Cumartesi

Bu Sayfadaki Sol Sütundaki Siteler

Bu sayfanın Sol sütununda bir çok site ismi var. Nedir bunlar?

  • Twitter : Şu anda ne yapıyorsun? sorusunun cavabını yazıp, arkadaşlarınızla yada blog/sitenizde paylaşabilmenize yardımcı olur.
  • Del.icio.us : Yer imleri (sık kullanılan internet siteleri) ni online kaydedebileceğiniz, arkadaşlarınızın da yer imlerini görebilmenizi sağlayan site.
  • Technorati : Blog arama motoru 
  • Blograzzi : Blog dizini ve arama motoru kimliği üzerine kurulmuş web sitesidir. Veritabanında yer alan blogların farklı kaynaklardan derlenen istatistikleri ve kullanıcıların katkısı ile kendisine özel algoritmasının sayesinde blogları puanlama ile listelemektedir. Blograzzi puanı ile bloglar popülerliğine göre sıralanmakta ve diğer istatistikler ile birleştirip farklı kriterler bazında listelenmektedir. Blograzzi’ye kayıt olan internet kullanıcıları istedikleri bloglar için yorum yazabilmekte, beğendikleri blogları favorilerine ekleyebilmekte ve bloglara oy verebilmektedirler. (http://tr.wikipedia.org/wiki/Blograzzi)
  • friendfeed : Adından da anlaşılacağı gibi üyelerinin nerede ne yaptıklarını paylaşan sitedir. Nerede kısmını siz üye olduğunuz ve friendfeed'in desteklediği sitelerdeki kullanıcı adını veriyorsunuz, friendfeed sizin yaptıklarını paylaşıyor.

Bunlar benim web'deki ilk adımlarım çerçevesinde kendi bildiğimce (ve vikipedi'nin birazcık  yardımıyla) yazılabilen yazılardır. Tabiki yukarıdaki tanımlar sitelerin tam tanımları olmayabilir. Bu yazının amacı; ingilizce bilmeyen ya da bu siteleri daha önce hiç duymamış olan arkadaşların "buradaki yazılar ne anlama geliyor?" merakından kurtarma çabasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder